2019. július 1., hétfő

Térképezés

A tanév, és számomra az érettségi végeztével végre teljes lendülettel lehet a hobbijainkba belevetni magunkat.

Az utóbbi napokban nem volt kedvem írni, de megfogadtam hogy haladni fogok... A nagy halogatásból végül ez a térkép született. Talán még látszik rajta, hogy egykoron a Kárpát-medence domborzati térképe volt, mára viszont egy darabka természetbeli dimenzió lett  belőle. (Elemiek)

Történet: Az Elemiek világában két dimenzió van: A miénk, az emberi/az első és a természetbeli/a második. Az első dimenzió teljesen megegyezik azzal, amit ismerünk. A második dimenzió csak töredékekben létezik, a Föld felszínén tehát hol egy, hol két dimenzió fekszik párhuzamosan egymással. A másodikba csupán a természetbeliek képesek átlépni a megfelelő helyeken.
A Kárpát-medencét teljes egészében egy ilyen dimenzióbuborék fedi le, ezért rengeteg különleges lény él ezen a területen.

Jelmagyarázat: A térképen sötét színnel ábrázoltam a lakott területeket, halvány pasztell háttérszínnel pedig a lakatlan területeket. Az egyenes vonalak megyéket választanak el.
Egy szín = a lakosság jelentős többségét kitevő nép:
sötétkék - elemiek
piros - alakváltók
zöld - nimfák
lila - félvérek, varázslók
Kevésbé látványos:
barna pöttyök - boszorkányok
pink - tündérek
szürkéslila - vízi nimfák, vízi tündérek
(folyók mentén)

Disclaimer: A varázslók és a félvérek egyedül az emberi világban élnek, azonban a történet megértése szempontjából fontos volt őket ezen a térképen ábrázolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése